Dzięki Sieci Informacyjnej Cytadeli, mieszkańcy stacji mogą być na bieżąco informowani o wszelkich, istotnych zmianach, które zachodzą w ich otoczeniu. W tej sekcji dowiesz się o każdej aktualizacji prawa, nowościach, konkursach czy uroczystościach.
Hoe, hoe, hoe, kolejny rok za nami! Forumowe święta to jeden z najstarszych Cytadelowych zwyczajów, jakie obchodzimy co rok! W tym roku przygotowaliśmy dla was dodatkową atrakcję poza zwyczajowa, świąteczną loterią. Niżej znajdziecie wszystkie szczegóły, a także obowiązujące daty zgłoszeń.
1.Loteria świąteczna
Każda postać może wziąć udział w loterii, w której czekają na was zarówno przedmioty z naszej forumowej mechaniki, dodatki fabularne, kosmiczne chomiki i świąteczne skarpety. Możecie wziąć udział udział w loterii każdą aktywną postacią, jednak pamiętajcie o tym, by osobno rzucać kostką z odpowiedniego konta. Przedmioty z loterii nie obowiązują wymianie na inne i nie jest możliwa wymiana ich między swoimi postaciami.
Loteria potrwa do 1 stycznia 2024 roku. Macie sporo czasu na wylosowania dla siebie dobroci!
Szczegóły nowego systemu rzutów kością znajdziecie w tym temacie. Rzucić możecie w oknie odpowiedzi (pełnym oknie odpowiedzi, nie szybkiej odpowiedzi), na dole w zakładce "Rzuty kością", wpisując wartość 1d100 i umieszczając rzut w swoim poście.
LOTERIA
1 Sanki. Drewniane
2 Kartonowa postać napakowanego żołnierza z twarzą Alexandra Gauthier w skali 1-1.
3 3 sztuki prototypowego omni-żelu. Każda z nich naprawia 100% pancerza, ale do końca sesji zmienia kolor pancerza świąteczne barwy czerwieni i zieleni.
4 Chip kredytowy o wartości 5.000 kredytów.
5 Pięknie zapakowana kartka z voucherem na zabieg "Łazarz" w najbliższej klinice z dopiskiem "Przyda ci się, xoxo".
6 Fioletowy M-6 Kat z autografem radnej Irissy (z certyfikatem)
7 Plastikowa kula z Kiru Heidr Varah. Po potrząśnięciu nią, wewnątrz pada śnieg w kolorze krwi.
8 Trzy pochłaniacze ciepła
9 Ktoś dziękuje ci za ratunek, choć niczego nie zrobiłeś. Otrzymujesz medal Wyzwoliciel.
10 Otrzymujesz automatyczny sukces perswazji do wykorzystania w dowolnej sesji.
11 M-13 Raptor należący do Archanioła z Omegi
12 Bon upominkowy na 8000 kredytów
13 Zestaw sprayów kolorystycznych do pancerza
14 Rękawice Rosenkov Materials z flagą biało czerwoną i holograficznymi kastetami
15 Neko-neko! Twój wirtualny asystent omni-klucza, Charlie, pół chłopięcy kontraktor Przymierza, pół kot.
16 Świąteczny Wizjer Kuvashi. Wyświetla nad głową użytkownika holograficzne rogi renifera z dzwoneczkiem.
17 Chomik. Czerwony.
18 Tajemniczy pakunek z podróbą czerwonego piasku
19 Trzy prototypowe pochłaniacze ciepła (strzały oddane z broni podczas załadowania takiego pochłaniacze otrzymują +5% obrażeń)
20 Otrzymujesz automatyczny unik w rzucie na zagrożenie do wykorzystania w dowolnej sesji.
21 Możliwość dodania do dowolnie wybranego sklepu na Cytadeli informacji-nagrania, że ten sklep jest rekomendowany przez postać
22 Ktoś podszywa się pod ciebie i psuje ci renomę w extranecie. +3 punkty renegata
23 Maneki-neko machający łapką z wizerunkiem Widma Viyo.
24 Voucher na randkę z wicepremier Huang wydany przez rząd Chin w 2185 (przeterminowany).
25 M-29 Siekacz z wyżłobieniem lufy przypominającym węża
26 Trzy świąteczne bombki wypełnione piezo. Bombka rzucona w przeciwnika kosztem jednej akcji nakłada na niego efekt Podniesienie (10).
27 Nieskończona matrioszka z wizerunkiem radnej Iris Fel. Jak to działa? Nikt nie wie, ale radna Fel się nigdy nie kończy.
28 Asystent omni-klucza "exile", zawsze źle sortujący pliki
29 M-8 Mściciel starej generacji - nie korzysta z pochłaniaczy ciepła, ale przegrzewa się po 2 seriach oddanych jedna po drugiej
30 Otrzymujesz automatyczny sukces przeszukania do wykorzystania w dowolnej sesji.
31 Świąteczna pocztówka radnego Quentiusa spędzającego święta na plaży (podpisana)
32 Generator tarcz Standardowy Szybki, który przy rozładowaniu obraża matkę przeciwnika
33 Gratuluję! Zostałeś adoptowany przez bogatą parę Thessiańskich matek asari
34 +1 punkt zdolności
35 Prywatny skycar/skybike (wartość rynkowa 15000 kredytów)
36 Omni-pięść wydająca z siebie odgłos "Kaboom" przy każdym ataku
37 Chip kredytowy o wartości 15000 kredytów.
38 Przedłużona Lufa z linkiem do OnlyFangs Kebabiary Sushi (nieusuwalny)
39 M-9 Grom z wizerunkiem płonącego varrena
40 Otrzymujesz automatyczny unik - negujesz akcję przeciwnika wycelowaną w ciebie. Do wykorzystania raz w dowolnej sesji.
41 Holo-ramka na zdjęcie z motywem świątecznym
42 Od wujka - grube, porządne skarpety w dwupaku
43 Limitowany chip kolorystyczny do omni-klucza - klasyczny pomarańcz opleciony holograficznym łańcuszkiem świątecznych światełek.
44 Ktoś podszywa się pod ciebie i poprawia ci renomę w extranecie. +3 punkty idealisty
45 Trzy omni-żele i naklejka z prawdopodobnie uśmiechniętym quarianinem
46 Zestaw apteczny przygotowany przez panią doktor Te'erię we współpracy ze sklepem Konstelacja.
47 Jeden obiekt kulturowy na forum zostaje nazwany twoim nazwiskiem
48 Gratuluję! Adoptowałeś wirtualnego, ziemskiego żubra
49 Lodowy M-3 Predator, którego pociski nakładają na przeciwników Spowolnienie.
50 Otrzymujesz automatyczny sukces - twoja akcja w walce się powodzi pomimo nieudanego rzutu. Do wykorzystania raz w dowolnej sesji.
51 Strój mikołaja w rozmiarze XL z ogonem i uszkami
52 Bohaterowie Horyzontu - statuetka w skali 1:10 drużyny herosów, która uratowała kolonię.
53 Datapad z nieodpowiednimi treściami zainfekowany malware
54 Onesie oposa w rozmiarze XL sprzedane przez użytkownika CarlosBrown17.
55 Suplementy na masę z nieco krzywą podobizną członka "Szponów" - Boyosa, wymalowaną na etykiecie.
56 Pluszowy vorcha z rogami renifera
57 Magic 8Ball, który odpowie na pytanie "czy jestem Ardat Yakshi?" Odpowiedzi to: tak, zdecydowanie tak, wykonuję telefon alarmowy.
58 Projektor Błyskawic, którego łańcuchy połyskują w świątecznych kolorach czerwieni, zieleni i złota
59 M-76 Zjawa należąca do Nyxeris z SST
60 Otrzymujesz automatyczny sukces rzutu na spostrzegawczość. Do wykorzystania raz w dowolnej sesji.
61 Nowy dźwięk nadchodzącej wiadomości w omni-kluczu (świąteczne dzwonki)
62 M-22 Patroszyciel z wygrawerowanym logiem SST
63 Słynny drellski modlitewnik inspirowany twórczością członka "Szponów" - Mola.
64 Omni-tonfa pozostawiająca po każdym ataku wypalone "JP na 100%" na trafionej powierzchni
65 Bon na weekend w Noveryjskim spa dla dwojga
66 Modułowe, supernowoczesne akwarium do zamontowania na statku kosmicznym + pakiet pięciu ryb startowych oraz karmy.
67 Świąteczne pocztówki +18 z gwiazdą Fornaxa, Skaxem.
68 Na tyłach wroga: otrzymujesz voucher na zakup jednego sprzętu grupy, do której nie należysz, lecz sprzęt jest o 10% droższy.
69 Pozwala ci wyślizgnąć z miejsca walki przed rozpoczęciem pierwszej tury. Do wykorzystania jednorazowo w dowolnej sesji.
70 Zajmujesz pierwsze miejsce w inicjatywie, do wykorzystania jednorazowo w dowolnej sesji.
71 Bon na skup - sprzedawca odkupi od ciebie przedmiot za 65% ceny kupna
72 Twój Towarzysz Łóżkowy: Blasto w formie lifesize maskotki.
73 Gra planszowa "Zgadnij kto to?" z wszystkimi członkiniami rodziny D'veve (niemożliwa do wygrania).
74 Limitowana wersja Fireballa na bazie rynkolu o nazwie "Zemsta Krogula".
75 Pod twój dom/dok podrzucony został karton z małymi vorchami
76 Nieskończony pochłaniacz ciepła, który regeneruje się po przeładowaniu, więc nie trzeba kupować nowych, ale który równocześnie ogłasza każde przeładowanie donośnym "HO HO HO".
77 Fanfik "Anioł Geodezji", napisany przez zauroczonego fana o jego ratunku przez Thescię Diro.
78 Bon na jednorazowe przerzucenie dowolnego wyniku na kości w sesji
79 Miniaturowy model wybranego egzemplarza broni (plastikowy)
80 Otrzymujesz zestaw świątecznych herbat. Twój limit PA zwiększa się do 20 na okres jednej tury - do wykorzystania jednorazowo w dowolnej sesji, pod warunkiem, że oznajmisz, jak bardzo lubisz herbatę.
81 Zestaw 10 pochłaniaczy ciepła, 5 medi-żeli i 5 omni-żeli
82 Trzy prototypowe medi-żele (po użyciu tego medi-żelu następne otrzymane obrażenia będą zmniejszone o 10%).
83 Fanowskie tłumaczenie do omni-klucza z akcentem Luny Reyes, która kiedyś urzekła twórcę swoim językiem.
84 Chip kredytowy z długiem 10 kredytów [pobiera przy aktywacji].
85 Zaawansowane sensory z outletu, przy ich aktywacji na wizjerze pojawia się symulacja padającego wokół śniegu
86 Rózga
87 Opowieść "Nieskończona Tułaczka Skaxa" o drodze do celu, której zawartość generowana jest losowo i nigdy się nie kończy.
88 Bon na skup - sprzedawca odkupi od ciebie przedmiot za 75% ceny kupna
89 "Malarz zza grobu", analiza działalności artystycznej ducha Carmen Ortegi.
90 Zapytaj Mistrza Gry o poradę dotyczącą twojego postępowania - do wykorzystania jednorazowo w ciągu dowolnej sesji.
91 Od cioci - zestaw kosmetyków prosto z Thessiańskich, lewitujących gór
92 Unikalny, niedostępny w sklepach prototyp broni Q1
93 Generator Tarcz "Wojownik", który przy rozładowaniu wydaje z siebie okrzyk "Kyaaa!"
94 Niebezpiecznie wyglądająca fiolka z napisem NIE DOTYKAĆ! WŁASNOŚĆ A. WHITTAKER.
95 Roczny abonament ostrych chipsów Calbee Hot&Spicy z wizerunkiem chińskiego żołnierza Wang Baozhena.
96 Trzy prototypowe omni-żele (używając tego omni-żelu możesz naprawić pancerz o dodatkowe 30%).
97 Świąteczna wersja drona Medic-O o ograniczonej użyteczności. Nie jest w stanie leczyć przeciwników, ale może przekazywać im żele oraz amunicję. Rozrzuca sztuczny śnieg i dzwoni dzwoneczkiem gdy przekaże komuś swój dar.
98 Trzy medi-żele i plasterek z uśmiechniętą, skąpo ubraną pielęgniarką z Palavenu
99 Płonący grzaniec - otrzymujesz trzy butelki z ognistym trunkiem. Rzucone w przeciwnika kosztem jednej akcji, nakładają na wszystko w promieniu 1m efekt Podpalenie (10).
100 Rózga
2.Listy do Blasto
Tradycja znana nam wszystkim z dzieciństwa w tym roku zawitała na progi naszego forum! Każdy z was posiada wymarzony przez siebie prezent, którego nie zastąpi świąteczny dezodorant wylosowany w loterii. W tym roku Blasto postanowił wcielić się w rolę Mikołaja i uszczęśliwić losowo wybranego przez siebie gracza dokładnie tym, co sobie wymarzył.
Waszym zadaniem jest napisanie listu do Blasto, w którym ładnie poprosicie go o wybrany przez siebie przedmiot na forum. List powinien mieścić się w przedziale 700-1000 znaków i być wzorowany na tradycyjnych listach do Mikołaja, jakie pisało się w dzieciństwie. Wartość wymarzonego przez was przedmiotu nie może przekroczyć 35.000 kredytów.
Podobnie jak w loterii, możecie napisać list każdą z posiadanych przez was, aktywnych postaci - oczywiście z prawidłowego konta. Termin składania listów w tym temacie to 24 grudnia 2024. Dzień później wylosowany zostanie szczęśliwiec, który otrzyma wymarzony przez siebie przedmiot.
Przykładowy list do Blasto wygląda następująco:
Drogi Blasto,
Nazywam się Carmen i obecnie mieszkam na stacji Cronos. Nie wiem, czy o niej słyszałeś, bo jest to pewne zadupie odludzie. Jak możesz sobie wyobrazić, nie mam tutaj zbyt wielu możliwości zrobienia zakupów i jest mi z tego powodu bardzo smutno. Człowiek Iluzja nie płaci nam wiele. Starałam się być w tym roku bardzo grzeczna, mam nadzieję, że dostrzegłeś moje dobre starania. Nic tak na świecie nie marzy mi się jak Rękawice Terminusa. Niezbyt mnie lubią w tamtych regionach, rozumiesz, więc nie chcą mi go sprzedać, a on mi się bardzo podoba - jest czarny, a ja lubię czarny, no i świeci się na czerwono, a czerwono-czarny to najlepsza kombinacja. Byłoby mi bardzo miło, gdybym mogła taką część pancerza otrzymać od ciebie pod choinkę.
W dobie obecnych technologii, mamy świadomość tego, że dostępne są pewne ułatwienia. Prosilibyśmy was o uczciwość - każdy z listów planujemy prześwietlić pod kątem potencjalnego, robociego oszustwa i jeśli wychwycimy jego nutkę w formułowanych przez was zdaniach, Blasto może dyskwalifikować wasz list. c:
By wziąć udział w loterii lub wysłać list, napiszcie post w tym temacie! Możecie napisać osobne posty na losowanie oraz list, jeśli potrzebujecie na niego więcej czasu.
Administracja Cytadeli życzy wam spokojnych i szczęśliwych świąt, odrobiny odpoczynku i regeneracji, zarówno fizycznej czy kreatywnej! <3
THEME⌎◍ARMOR⌎◍VOICE⌎◍NPC⌎ +10%⌎ do bycia twoją starą◍+20%⌎ do bycia starą twojej starej◍+30%⌎ do bycia starym starej twojej starej
Trochę głupio tak pisać, ale jak szopka, to szopka (taka świąteczna też może być). No więc, grzeczna... no powiedzmy, że byłam w tym roku, jak na moje standardy oczywiście. A jako, że z obijania się po prywatnych zleceniach nagle co chwila kończę na ratowaniu galaktyki, to jednak jakieś wsparcie techniczne by się przydało, szczególnie jak ostatnio jeszcze sama na te wszystkie dzikie zlecenia latam, co nie? Jeszcze mi kolegów po fachu porywają i człowiek musi latać wte i wewte i babrać się w korpo szachrajstwach. W sumie trochę zaczynam tęsknić za Omegą. Może by tam przenieść biznes? Wszystko legalnie, oczywiście, ale w ramach rozsądku.
No więc, pod choinkę chcę Naramienniki N7, bo dobry pancerz to podstawa, a poza tym broń już mam. Wiadomo, są ładniejsze rzeczy, co mam na oku, ale jak cię inflacja przyciska, to poradzimy sobie też z tym, co jest.
Pozdrawiam gorąco,
Mila
Ostatnio zmieniony 22 gru 2023, o 20:10 przez Mila Račan, łącznie zmieniany 3 razy.
w ostatnim liście prosiłam Cię o spersonalizowanego puffy fluffy'ego. Minęło od tego czasu wiele, długich lat i choć na pierwszy rzut oka niewiele mam wspólnego z tą ośmioletnią dziewczynką zamieszkującą Londyn, która z nosem przyklejonym do szyby wypatrywała śnieg oraz pierwszą gwiazdkę, wciąż zachowałam niespełnione marzenia z dzieciństwa i późniejszych lat. Jak doskonale wiesz, moje obowiazki i pozycja nie pozwola mi na ich swobodną realizacje, chyba że zechcesz spełnić jedną, małą prośbę i podarujesz mi z okazji nadchodzących świąt implant biotyczny Duch. Nie będę kłamać - mam wszystko. Brakuje mi tylko odrobinę anonimowości. Czasu wyłącznie dla siebie. Mniemam, że kto jak kto, ale Ty - Super Widmo - rozumiesz to doskonałe.
Kto wie, być może do zobaczenia pod inna postacią, w innych okolicznościach i galaktyce.
Iris Fel.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2023, o 19:45 przez Iris Fel, łącznie zmieniany 4 razy.
+20% do tarcz +20% do obrażeń biotycznych +10% do obrażeń przeciwpancernych, zdolność penetracji ścian i osłon
szansa na powodzenie umiejętności biotycznych 90%
TARCZE FENIKS 870 * 1.20 = 1040
koszt odnowienia 10 PA Podpala wszystkich w zasięgu, zadając 100 obrażeń z początkiem każdej tury aż do ugaszenia
PANCERZ 700
Precyzyjny aplikator: gdy pancerz spadnie poniżej 25% wartości, aplikator odnawia go do poziomu 75% raz w ciągu walki (1 omni-żel; brak kosztu akcji i PA).
N7 HURAGAN
Typ: samoczynna
Obrażenia: 630
Celność: 15
Odrzut: 10
Szybkostrzelność: 4 PA
Pojemność: 40 / 240 (seria 10 pocisków na strzał)
Tarcze; 1001, koszt odnowienia 10 PA
Omni: Bonus do tarcz 15%, premia tech 20%
Pancerz: 800
+5% od obrażeń od mocy
szansa na powalenie zmniejszona o 5%
+10% do obrażeń przeciwko pancerzom
+10% do obrażeń od broni
+5% do celności broni
Hełm Terminusa: +5% do trafienia zdolności
Pancerz Terminusa: -5% do otrzymywanych obrażeń
Wzmacniacz wielordzeniowy: +7% do obrażeń mocy technologicznych
Dron medyczny W1L-C2UR typu Medic-0: Pozwala na zdalne zaaplikowanie twojego medi-żelu sojusznikowi.
TARCZE GROM: 870 + 15% (Omni "Sawant") + 5% (Rękawice KF) = 1044 Efekt specjalny: Pozwala na zdetonowanie zapasowych tarcz jako falę przeciążeniową zadającą 700 obrażeń tarczom wszystkich osób znajdujących się w promieniu 4 metrów (raz na 4 tury).
PANCERZ PODSTAWOWY = 700
NAPIERŚNIK: Rada Serrice (+5% OBRAŻEŃ OD MOCY) RĘKAWICE: Kassa Fabrication (+5% DO TARCZ) NARAMIENNIKI: Rosenkov Materials (zmniejsza koszt aplikacji żelu o 2PA) OMNI-KLUCZ: Sawant (Bonus tarcz: 15% Bonus tech.: 15%)
OSPRZĘT: MOD PANCERZA:
- KARDIO-WZMACNIACZ (+7% do obrażeń od mocy biotycznych)
- MIKROSKANER (-2 PA do kosztu użycia omni- i medi- żelu)
MOD BOJOWY OMNI-KLUCZA:
OMNI-KUSZA (Pozwala na wystrzelenie lokalizatora. Lokalizator ujawnia pozycję przeciwnika,
zwiększając szansę na trafienie go o 10% na okres dwóch tur) OBRAŻENIA KUSZY:
- Atak normalny: 100 obrażeń [2 PA]
- Atak specjalny: 200 obrażeń + właściwość omni-broni [5PA]
FULCRUM (Q2) Pistolet ciężki | 500 | 25 | 5 | 6 PA | 3 strzały / 8* pochłaniaczy Strzał specjalny:Nietrwała osobliwość [6PA]
Po trafieniu jednorazowo przyciąga wszystkie cele w odległości 2 metrów do miejsca uderzenia. Modyfikacja broni:System urazów czaszki
Zwiększa obrażenia od strzałów krytycznych o 10%.
DODATKOWE:
Mech Armax Arsenal / Hahne-Kedar "Luna" o imieniu Amet (pojemność amunicji, medi- i omniżelu *2)
Szanowny Blasto,
Zwę się Mol Saerth i jestem drellem zamieszkującym Omegę. Przez swe życie staram się kroczyć ścieżką prawości i światła, co jednak zmusiło mnie do zejścia w ciemność. Pod przykrywką najemnika staram się wymierzać sprawiedliwość tym, którzy myślą iż na Omedze się od niej uchowają. Chociaż moje czyny nie są tak wielkie i chwalebne, tak jak te, których świadkiem jestem oglądając filmy o tobie, to ośmielam się prosić byś z okazji świąt wsparł me starania, ofiarowywując mi M-25 Szerszeń. Jak zapewne wiesz, nie ma bardziej pewnego towarzysza niż dobry pistolet, szczególnie w miejscu takim jak to, w którym się znalazłem. Niech bogowie czuwają nad tobą w trakcie twoich kolejnych wypraw.
Z wyrazami uniżenia,
Mol Saerth
Ostatnio zmieniony 17 gru 2023, o 21:19 przez Mol, łącznie zmieniany 4 razy.
Pancerz technologiczny: -30% otrzymanych obrażeń
PANCERZ: 735
TARCZE: 1500
Automatyczna naprawa pancerza do 75% wartości za pomocą 1 omni-żelu bez ponoszenia kosztu akcji i punktów akcji, gdy pancerz spadnie poniżej 25% wartości (184) - raz w ciągu walki. N7 Tajfun Obrażenia: 792 (Bazowe 720, rękawice 5%, przedłużona lufa 5%)
Celność: 22 (Bazowe 20, celownik termiczny 2)
Odrzut: 15
Szybkostrzelność: 5 PA
Pojemność: 100 / 4 pochłaniacze (seria 10 pocisków)
Spalenie
Obrażenia głównego celu: 300 (bazowe), 100 (od podpalenia)
Szansa na podpalenie: 100% (wszyscy w zasięgu 2m od celu)
Podpalenie uniemożliwia regenerację tarcz
Spalenie eksploduje na końcu tury, zadając 1000 obrażeń w zasięgu 3m i nakładając ponownie efekt Podpalenia na przeciwników.
Koszt: 4.5 PA
Aktywacja: 90%
Sabotaż
Efekt obejmuje wrogów w odległości 1.5m od celu.
Czas działania: 2 tury
Wyssanie Energii
Obrażenia: 225
Regeneracja tarcz: 110
Skan Taktyczny
Czas działania: 1 tura
Osłabienie: 20%
Modyfikator do trafienia celu: +5
Granaty Łukowe
Obrażenia: 275 (na początku akcji, za każdy obszar)
Średnica obszaru: 3m
Koszt: 6.5 PA
Aktywne obszary: 2
Rozpoczęcie akcji w obszarze wyładowań łukowych nakłada efekt Spowolnienie(akcja ruchu kosztuje dodatkowe 2PA).
Skok rakietowy
Możliwość błyskawicznego dostania się do celów oddalonych do 10 metrów (darmowa akcja).
Darmowa akcja, zastępuje zwykłą akcję ruchu. Nie generuje kar do trafienia/aktywacji umiejętności.
Atak Dewastatora
Koszt: 4.5PA/darmowa akcja przy ataku wręcz.
Obrażenia: 200 obrażeń oraz powalenie przeciwnika. Szarżę można wykonać z odległości 4m. Obrażenia traktowane jak obrażenia walki wręcz.
Usłyszałem o twoim postanowieniu wcielenie się w Mikołaja i stwierdziłem, że i ja spróbuję. Choć nieco obce są mi niektórego rodzaju tradycje, tak chęć niesienia pomocy jest bliska memu sercu. Ostatnimi czasy mam sporo na głowie, więc list ten pisę na ostatnią chwilę. Po części wynika to też z mojego zapominalstwa. Wracając jednak do samej prośby...
Chciałbym prosić cię o napierśnik Rada Serrice. Często staję przed koniecznością wpakowania się w różnego rodzaju kłopoty a mój kombinezon jest już nieco wysłużony. Przyszedł czas na jego solidne poprawki, a napierśnik z serii Serrice dodatkowo przyda mi się jako wzmocnienie mojego omni-klucza. Z takim usprawnieniem mógłbym dalej przemierzać Galaktykę na swojej Pielgrzymce, aby kiedyś powrócić do swoich z prezentem tak odpowiednim, jak to tylko możliwe.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2023, o 23:36 przez Skax, łącznie zmieniany 1 raz.
Szanowny Panie Blasto,
czy może raczej doktorze nauk prawnych w zakresie darowizn Blastuszu Konfucjuszu, piszę ten list do Pana z uprzejmą prośbą o wręczenie mi karabinu snajperskiego M-13 Raptor. Najlepiej w czarnej, nieoznakowanej wersji, jeśli to możliwe. Brzmi to być może jak odważna prośba, nie jest to jednak jednak prośba, jaką wypada odrzucić. Jestem w pełni świadom wysokości Pańskich przychodów oraz tego, że spora część z nich jest otrzymywana z niejasnych źródeł poprzez liczne proxy. Podobnymi zabezpieczeniami otaczają się między innymi środowiska kryminalne, jednak niewiele z nich jest w stanie sobie pozwolić na serwery w Finladii czy Grenlandii. Sądzę więc, że z Pańskimi kontaktami nie będzie problemu pozyskać taką broń dla mnie. W zamian proponuję zachowanie mojej wiedzy na temat Pana zarobków i tożsamości w tajemnicy przed środowiskiem naukowym Przymierza.
Do usłyszenia, Panie "Blasto".
Z poważaniem,
dr Anthony Whittaker
ELEKTROWSTRZĄS: 870
Efekt specjalny: Wstrząs elektryczny odbija 25% zadanych obrażeń w walce wręcz z powrotem do atakującego. Działa na cele znajdujące się w odległości 1m.
Nagolenniki Kassa Fabrication - Bonus: +5% do tarczy
Drogi Blasto,
Wow, to naprawdę się dzieje. Czy to już korupcja? Czy stan budżetu Cytadeli jest naprawdę tak mizerny, że jako Widmo zamiast wysyłać formularz w biurze zamówień, muszę ukorzyć się przed ołtarzem kapitalizmu i powiedzieć "oh, tak, Blasto, daj mi ten przedmiot w swojej cholernej loterii, proszę tak, błagam"?
Tak. Społeczność Galaktyczna upadła, skoro jego pierwsza i ostatnia linia obrony musi schodzić do takich próśb. Omniklucz Sawant. Dobry sprzęt. Może nie z najwyższej półki, ale akceptowalny i na tyle tani, że proszenie o to nie jest chyba jakoś bardzo nierozsądne. Jeśli można łaskawie prosić o pakiet kolorystyczny, to wezmę czarny.
Nie mam żadnych pobocznych życzeń czy próśb, ale mogę zadeklarować się, że jeśli dostanę ten cholerny omniklucz, to raz pozwolę zobaczyć się prasie na premierze najnowszej superprodukcji z tobą (twoją rolą?) w głównej obsadzie. Czy będzie to główna część, czy spinoff - nie wiem, nie dbam :|
Wesołych Świąt,
E. Östberg
Ostatnio zmieniony 23 gru 2023, o 21:21 przez Emilia Östberg, łącznie zmieniany 1 raz.